Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Primele 6 săptămâni ale pisoilui

Pisoii au o dezvoltare specială în primele săptămâni de viață. Află cum evolueaza pisoiul tau în fiecere din primele lui săptămâni de viață. ...citeste mai mult


Video


 

Cum iți dai seama că pisica ta e în călduri

Pisicile care nu au fost sterilizate vor ajunge mai devreme sau mai tărziu la perioada căldurilor, iar semenele sunt foarte clare odată ce știi la ce să fii atent. În acest articol vom vorbi despre simptomele la care ar trebui să fii atent dacă suspectezi că pisica ta e în călduri.

Inainte de a intra în călduri pisica ta poate deveni excesiv de afectuoasă. Se va alinta, radicand partea posterioară a corpului, pe lângă fiecare piesă de mobilier din casă, jucării de pluș sau chiar pe lângă tine.

Pisica ta va începe să se lingă în mod excesiv în zona genital. Dacă acest comportament apare singur, nu împreună cu celelalte descrise în acest articol, poate fi un semn al unei tulburări a tractului urinar.

Pisica ta va începe să miaune foarte tare. Dacă nu se împerechează curând, această etapă poate să dureze câteva zile.

Pisica ata va sta în poziție de împerechiere: capul lasat în jos, picioarele din față îndoite iar partea inferioară a corpului ridicată și coada pe o parte pentru o mai bună expunere a perineului. Picioarele ei din spate se vor mișca ritmic, ca și cum ar merge pe loc.

Deasemenea, este posibil ca pisica ta să stropească suprafețe veritcale cu un lichid foarte puternic parfumat. Pentru a stropi, va sta cu spatele spre suprafața respectivă și va ridica coada. Deasemenea mișcarea ritmică prezentată mai sus se va repeta.

Dacă pisica ta nu se împerechează, ea va întra în călduri la fiecare două sau trei săptămâni, pentru 6 luni în fiecare an. Procesul se repetă până când se împerechează sau este sterilizată.

Sfaturi:

Pisica ta ar trebui să fie sterilizată. Acest lucru nu doar că va stopa perioadele inconfortabile a ciclurilor de călduri, dar va preveni și unele probleme serioase de sănătate.

Medicul veterniar îi poate dat piscii tale hormoni care să stopeze ciclurile de călduri dacă sterilizarea nu este posibilă.
Din aceeasi categorie:

Cum examinezi dintii și gingiile pisicii tale

Alfă tot ce trebuie să știi despre cum să examinezi dinții pisicii tale pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă. ...citeste mai mult


Cum să tai unghiile pisicii tale

Dacă pisica ta îți zgârie mobila sau rupe perdelele și draperiile, e semn că trebuie să-i tai unghiile. Iată cum! ...citeste mai mult


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult