Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Cum examinezi dintii și gingiile pisicii tale

Deși pare puțin ieșit din comun, și pisicile au nevoie de îngrijirea dinților și a gingiilor. Un prim pas în îngrijirea dinților pisicii tale este reprezentat de examinarea lunară atât a dinților cât și a gingiilor. Această examinare poate fi făcută acasă, de către tine, sau la cabinetul medicului veterinar. În cazul în care vrei să te ocupi singur de observarea dinților pisicii tale, în acest articol vom vorbi despre cum se face această examinare.

În primul rând trebuie să-i miroși respirația. O respirație urât mirositoare poate fi cauzată de o infecție a gingiilor. În cazul în care nu este cazul unei gingii bolnave, este indicat să discutați cu medicul veterinar despre alte posibile cauze.

În al doilea rând, în timp ce îi vorbești frumos și dezmierdător, dă  capul pisicii tale ușor pe spate. Folosind degetul mare și degetul arătător încearcă să-i deschizi gura cât mai tare posibil, astfel încât să ai o vizibilitate bună. Este foarte important să continui să vorbești cu pisica, pentru ca aceasta să se simtă în siguranță.

Al trilea pas presupune examinarea atentă a fiecarui dinte, urmărind pete galbene sau gri de tartru. Deasemenea, trebuie să observi dacă pisica ta are dinți crăpați sau rupți. Culoarea gingiilor trebuie să fie un roz plăcut, în nici un caz un roșu aprins, sau un roz palid. Examinarea dinților trebuie să înceapă cu cei din spate și să se termine cu cei din față.

Al patrulea pas presupune examinarea gâtului. Observă gâtul pisicii să vezi dacă prezintă roșeață. În cazul în care pisica ta are roșu în gât, ea este susceptibilă să sufere de stomatită. Această boală este foarte serioasă și extreme de dureroase, specifică pisicilor mai în vârstă. Este foarte important să te asiguri că gâtul pisicii tale nu prezintă astfel de semne. În cazul în care nu reușești să vezi în gât, poți folosi o oglind mică.

Este foarte greu să convingi pisica să te lase să-i examinezi gura. De aceea este foarte important să renunți la încercare în cazul în care pisica se zbate și începe să zgârie când îi atingi gura, și să reîncerci mai târziu sau chiar a doua zi. Pentru a convinge să fie mai îngăduitoare, oferă-i recompense. Odată ce pisica s-a obișnuit cu procedura, este indicat să o practici cel puțin odată pe lună.

În cazul în care observi ceva ieșit din comun, consultă un medic veterinar. Deasemenea este indicat ca un medic veterinar să-i examinze dinții cel puțin odată pe an.

Sfaturi

  • Examinarea dinților pisicii tale va fi un proces mult mai ușor dacă ai pe cineva care ă ține în timp ce tu observi dentiția.
  • Alege întotdeauna un loc confortabil cu multă lumină pentru a realiza examinarea.Din aceeasi categorie:

Cum dăm pastile pisicii?

Administrarea de medicamente pisicii poate fi un adevărat coșmar. Iată cum trebuie să procedezi! ...citeste mai mult


Cum cureți dinții pisicii tale

Află pașii care trebuie urmați pentru a curață dinții pisicii tale. Sănătatea dentiției pisicii este la fel de importantă ca sanatatea dinților tăi. ...citeste mai mult


Cum pregatești locuința pentru pisica ta

Pregatirea locuinței pentru pisica ta necesită timp. Află ce să schimbi în locuinta ta pentru a o transforma într-un mediu sigur pentru ea. ...citeste mai mult