Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

23 de comportamente bizare ale pisicii

O zicală foarte populară în rândul oamenilor sună cam așa „Pisicile sunt nebune”. Deși unele comportamente ale pisicii ne fac să credem că sunt nebune, ele sunt justificate de unele stări de spirit sau sentimente pe care le are felina ta. Dacă împarți locuința cu o felină, cu singuranță ești obișnuit cu următoarele comportamente:

  1. Pisica își mușcă ghiarele

Principalul motiv pentru care felina își mușcă unghiile este pentru că este obișnuită să le aibă tăiate, iar în acel moment sunt cam mari pentru ea. Deasemenea, pisica își mușcă unghiile dacă suferă de anxietate; comportamentul este similar cu cel al oamenilor care rod unghiile de stres sau de plictiseală. Dacă nu obișnuișeti să tai ghiarele pisicii, înseamnă că trebuie să identifici sursa de stres pentru aceasta, și să o îndepărtezi.

  1. Pisica are ochi de tigru

Atunci când pisica te privește cu ochi de tigru, sau când pur și simplu urmărește ceva cu o privire intensă, cel mai probabil este pregătită să prindă următoarea ei pradă. Pisicilor le place să urmărească prada și să se asigure că atunci când vor face atacul, acesta să fie unul reușit. Pisicile exersează comportamentul de vânătoare pe obiecte din casă, începând cu jucării și terminând cu papuci. Dacă pagubele nu sunt mari, las-o să-și exerseze instinctul natural de vânătoare.

  1. Pisica aleargă și sare ca nebuna

Cu siguranță s-a întamplat cel puțin odată ca pisica ta să înceapă să alerge, din senin, fără motiv și fără o anumită destinație, izbindu-se de lucrurile de prin casă. Având în vedere că pisicle dorm cea mai mare parte din zi, se acumulează o cantitate semnificativă de energie care trebuie eliberată. De preferat este să te joci cu ea pentru a consuma această energie. Însă, dacă nu ai timp de ea, pisica va consuma energia alergând aleatoriu prin casă, sau sărind pe diverse lucruri.

  1. Pisica stă în poziții ciudate – „neelegante”

De ce ne place nouă oamenilor să stăm în poziții mai puțin elegante? Pentru că sunt comode. Același sentiment îl are și pisica ta când stă pe spate cu picioarele depărtate. În această poziție este relaxată și fericită, are încredere în cei din jur și simte că este în siguranță în jurul tău.

 

 

  1. Pisica se freacă de tine

Principalul motiv pentru care o pisică se freacă de mobilă sau de tine este pentru a marca locurile cu mirosul ei. Prin faptul că te marcheaza, ea anunță întreaga lume că îi aparții. Prin eliberarea fermononilor din zona capului, pisica arată că este mândră că ești stăpânul ei.

 

 

  1. Pisica nu ascunde fecalele

Pisicile sunt animalele de companie ideale pentru că, în cele mai multe cazuri, sunt foarte curate și lasă curat în urma lor. Fecalele neacoperite reprezintă un semn că pisica ta este nervoasă. Ai fost aspru cu ea recent și ți-ai aratat supremația? Dacă da, acesta este modul ei de a-ți arăta ce de fapt ea este șefa și face ce vrea ea.

 

 

  1. Pisica te sâsâie și te scuipă

Pisica nu sâsâie doar ca să-ți arate că este nervoasă ci și ca să exprime frică. Majoritatea pisicilor sâsâie când sunt agitate, sau pur și simplu ca să te avertizeze să te retragi și să eviți un potențial conflict cu ea. Alte pisici sâsâie când sunt speriate de ceva sau cineva, sau când sunt amenințate de un nou membru al familiei. Când observi acest comportament trebuie să lași pisica să se calmeze și apoi să o consolezi și să-i arăți că ea e cea mai importantă pentru tine.

  1. Pisica îți miroase fața

Pisicile sunt de la mama natură printre cele mai curioase animale, iar parte din curiozitatea lor se referă la oameni. Pisicile vor să-ți miroase fața, respirația și parfumul tău în general. Felinelor le place căldura emanată de corpul omenesc. Dacă nu te deranjează în mod special, lasă pisica să te miroase cât dorește ea; făcând asta, dragostea ei pentru tine va crește, întrucât te va cunoaște mai bine.

  1. Pisica mișcă urchile repede

Când pisica ta își miscă urechile repede, în față și în spate este un semn de anxietate și agitare. Acest comportament apare pentru a transmite celor care o irită să se retragă. Dacă pericolul rămâne în apropiere, pisica fie va fugi ca nebuna, fără direcție, fie va începe să sâsâie și să scuipe pericolul.

 

  1. Pisica orientează urechile spre în față

Urechile drepte, ascuțite, îndreptate spre în față indică un grad ridicat de alertă și atenție. În aceste momente pisica ta ascultă foarte intens fiecare sunet din jurul ei și este gata să actioneze dacă e cazul. Când observi pisica că aliniază urechile, orientate spre în față, las-o să acționeze, pentru a-i crește încrederea în ea și pentru a-ți putea arată ca este utilă și că te protejează.

 

  1. Pisica miaună încet

Un mieunat scurt și dulce e modul pisicii de a te saluta și alinta. De obicei, pisica miauna încet când te revede, când te întorci acasa. Practic e modul ei de a-ți spune „Buna!” De obicei, mieunatul încet este urmat de un salt la tine în brațe, sau de frecat de picioarele tale. Când pisica ta te salută trebuie să-i răspunzi, să o mângâi, să vorbesti cu ea.

 

 

  1. Pisica miaună tare

Când pisica ta miauna tare, cel mai probabil îi este foame, sau altceva din mediul ei lipseste. Dacă o auzi mieunand tare, asigură-te ca are hrană și apă. Deasemenea pisica miaună dacă litiera nu este curată, sau dacă ceva e schimbat in mediul ei. Încearcă să menții mediul pisicii cât mai constant, fără schimbări majore.

  1. Pisica imită un bebeluș

Pisicile sunt foarte similare cu bebelușii și învață să comunice cu tine în același mod ca ei prin ascultare și imitare. Astfel, când pisica miauna ca un bebeluș imită modul copilăresc în care vorbești tu cu ea. Oamenii au tendința să vorbească cu animalul lor de companie ca și cu un bebeluș, într-un mod mai copilăresc, mai alintat. Pisica nu vrea altceva decât să fie pe aceeași lungime de undă cu tine.

  1. Pisica pare că vorbește

Cu siguranță ai auzit sunetul scos de pisica ta, care seamană cu un mod de a vorbi printre dinți. În acele momente pisica ta este foarte frustrată că nu poate obține ce-și dorește. Sunetul asemănător cu cel făcut de un ieduț este determinat de excitare și exasperare. Deși sunetul este ciudat, este complet normal. El va disparea odată cu dispariția sursei frustrării.

 

  1. Pisica se rostogolește pe jos prin casă

Rostogolitul pe jos prin casă, pe spate, este un alt mod de a descărca energia acumulată, sau chiar de a se elibera de starea de nervozitate pe care o are. Rostogolitul pe spate o relaxează.

 

 

 

  1. Pisica stă pe lucrurile tale

De la cărti, haine sau tastatura calculatorului, poți să te gândești la o mulțime de lucruri pe care se așează felina ta. Prin faptul că se așează pe lucrurile tale, pisica ta, pe de o parte știe că va primi toată atenția ta, iar pe de altă parte se simte în siguranță. Dacă tu ai o activitate care te relaxează, prin simplul fapt că este lângă tine, se relaxează și pisica ta. Deasemenea, felina vrea să lase mirosul ei pe tine și pe lucrurile tale.

 

  1. Pisica se rostogolește pe stradă

Pisicile se rostogolesc pe jos când au exces de energie si vor să o consume. Practic, te invită să te joci cu ele. E nevoie de mult timp pentru a le câștiga încrederea și uneori trebuie să te arăti supus în fața lor, pentru ca ele să se predea și să aibă încredere în tine. Odată făcut acest pas, te vor invita la joacă mereu, prin simpla rostogolire pe spate, chiar si pe aleea din fața casei sau în stradă.

  1. Pisica doarme pe pieptul tău

Pisica se ghemuiește pe pieptul tău pentru a-ți simți căldura corpului și bătăile inimii. Stând pe tine, felina are încredere că nu pleci nicăieri fără ca ea să știe, și că nu este lăsată singură. Dacă îți permite, poți să o mângâi când stă pe tine, pentru a o face și mai fericită.

 

  1. Pisica se furișează

Pisica este de la mama natură un vânător, ceea ce înseamnă că trebuie să se furișeze. Pisicilor le place să creadă că sunt mai deștepte și mai șirete decât orice alt obiect sau persoană. Când se furișează, pisicile își dovedesc abilitățile de vânător.

 

 

  1. Pisica frământă cu labuțele

Când pisica frământă cu lăbuțele este fericită și mulțumită. De obicei frământatul este însoțit de un tors intens. Frământatul se întâmplă în același loc, în mod repetat și are ca origine momentul alăptării la pisica mamă, când pisoii trebuiau să frământe burta pisicii mamă pentru a obține lapte.

 

 

  1. Pisica veghează noaptea

Legenda spune că strămoșii pisicilor (pisicile sălbatice Africane) erau animale nocturne. Astfel, nu e de mirare că felina ta veghează noapte precum o bufniță. Pentru a te asigura că nu te ține treaz noaptea, este indicat să te joci cu pisica ta seara, înainte de culcare pentru a o obosi, astfel încât să doarmă noaptea, în loc să se agite prin casă.

 

  1. Pisica te mușcă

Pisicile mușcă din numeroase motive: sunt stresate, sunt deranjate, nervoase, sau pur si simplu pentru că pot. Mușcatul este un instinct natural la pisici, așa că nu trebuie să te mire dacă într-un moment stă la mângâiat și în următorul te mușcă. Oricât de rău te-a mușcat, încearcă să nu țipi la ea. Cel mai bine este să te îndepărtezi de ea, sau să-i sufli în față pentru a-I arăta că ești nemulțumit de comportamentul ei.

  1. Pisica îți atacă piciorul

Când pisica îți atacă piciorul, sau papucul pur și simplu își exerseaza instinctual de vânător (salt, prins, mușcat). Pentru ea, acest gest poate fi și în joacă. Dacă ești atacat, intră în jocul ei, sau distrage-i atenția cu un laser pe care să-l vâneze.




Din aceeasi categorie:

Cum și de ce se spală pisicile?

Igiena personală este cea mai importantă calitate a pisicii tale. Iată cum și de ce se spală pisica ta! ...citeste mai mult


Frica pisicilor de locuri si obiecte

Pisica ta stă ascunsă foarte mult timp? Dacă da, înseamnă că se teme de ceva din mediul ei. Află care poate fi cauza! ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult