Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Scârțâita și Timidul

detalii...

Pisica cu blanita moale, blanda si jucausa

detalii...

pui pisica

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Schimbarea tipului de hrană al pisicii

Există numeroase motive care te pot îndemna să schimbi regimul alimentar al pisicii tale. Cerințele nutriționale ala pisicii se schimbă pe măsură ce aceasta îmbătrânește sau se îmbolnăvește. Deasemenea aducerea unei noi pisici în locuința ta poate reprezenta un alt motiv pentru modificarea regimului alimentar al pisicii tale.

De cele mai multe ori pisicile sunt sensibile la modificări ale dietei cu care sunt obișnuite, iar pisicile mai în vârstă se obișnuiesc cel mai greu cu un nou tip de hrană. De accea procesul de schimbare trebuie să fie unul lent și treptat, pentru ca pisica ta să-l accepte cât mai ușor.

Dacă pisica ta a fost bolnavă sau a fost diagnosticată cu o boală iar medicul veterinar a sugerat schimbarea dietei alimentare, cea mai bună perioadă pentru a efectua tranziția este momentul când sănătatea pisicii tale se îmbunătățește și nu când se simt rău. Dacă pisica ta are încă grețuri ea va fi reticentă la un tip nou de mâncare și poate renunța cu totul la mâncare, deoarece o va asocia cu starea de râu pe care o simte.

Când ești pregătit să introduci un nou tip de mâncare poți să începi prin a amesteca o parte mică din noua mâncare cu cea pe care o servește în mod obișnuit. Apoi crește gradual cantatitatea de mâncare nouă, astfel ca într-o săptămână pisica ta să mănânce doar mâncarea nouă. Dacă noua mâncare are o altă aromă decât cea inițială, s-ar putea să fie necesar să pui cele două tipuri de mâncare în vase diferite unul lângă celălalt.

Când și cum schimbi tipul de hrană al pisicii tale?

Schimbarea hranei din conservă cu hrana uscată

Dacă faci schimbarea de la mâncarea din conservă la mâncare uscată, pisica ta va fi nevoită să cheltuiască mai multă energie mestecând și deci va avea nevoie de mai multă apă. Deasemenea, dacă va primi mâncare uscată pisica ta va mânca mai puțin și mai des decât în cazul mâncării din conservă. Mâncarea uscată este mai bogată în nutrienți decât cea la conservă, așadar cantitatea de mâncare pe care i-o dai pisicii nu trebuie să fie la fel de mare ca în cazul hranei din conservă.

Schimbarea hranei uscate cu hrană din conservă

Dacă faci schimbarea de la mâncare uscată la cea din conservă pisica ta va bea mult mai puțină apă decât în trecut și va mânca mai mult la o singură masă. Așadar este nevoie să mărești cantitatea de hrană pe care i-o oferi la o masă. Deasemenea s-ar putea să fie nevoie să adaugi puțină mâncare uscată în cea din conservă pentru a o face mai crocantă și mai apetisantă pentru pisica ta.

Schimbarea de la mâncare pentru pui la mâncare pentru pisici adulte

Schimbarea mâncării speciale pentru puii de pisică cu cea pentru adulți trebuie făcută după ce pisoii au cel puțin 12 luni de viață. Dacă această schimbare apare mai devreme, pot apărea probleme serioase de sănătate, întrucât puii sunt în plin process de dezvoltare în această perioadă și au nevoie de o cantitate cat mai mare de nutrienți.

Schimbarea mâncării pentru pisici adulte cu cea pentru pisici bătrâne

Pisicile cu vârsta de peste 7 ani pot fi hrănite cu mâncare care are o formulă special creată pentru pisici în vârstă, pentru a le crea un echilibru între nutrienții de bază. Dacă pisica refuză să mănânce noul tip de hrană s-ar putea să existe un motiv medical la baza acestui refuz, deci este important să consulți medicul veterniar.
Din aceeasi categorie:

Hrană gatită pentru pisică?

Pisica ta mănâncă mâncare gătită? Iată ce trebuie să eviți pentru ca pisica ta să rămână sănătoasă. ...citeste mai mult


Hrana potrivită pentru pisica ta

Fiecare pisică necesită un regim alimentar special. Află care este mâncarea potrivită pentru pisica ta în funcție de vârstă și mediul în care trăiește. ...citeste mai mult


Gustări pentru pisici

Pisica ta are nevoie de un regim alimentar stabil. Află care sunt avantajele și dezavantajele gustătilor dintre mese oferite pisicii tale. ...citeste mai mult