Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Scârțâita și Timidul

detalii...

Pisica cu blanita moale, blanda si jucausa

detalii...

pui pisica

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

German Rex

Historia pisicii German Rex

Istoria pisicii din rasa German Rex începe în jurul anilor 1945-1947 în Germania. Cu toate acestea însă, crescătorii de animale au acordat atenție rasei abia începând cu 1950.

Potrivit experţilor prima pisică din rasa German Rex a fost o felină sălbatică, de culoare neagră, care a fost descoperită imediat după Cel de-al Doilea Război Mondial. Doctorul R. Scheuer-Karpin a salvat-o după ce a descoperit-o hoinărind prin grădinile spitalului în care lucra, lângă Berlin. El a numit-o Lammchen. Felina avea aceeaşi genă care determină blana ondulată precum pisica Cornish Rex. După ce a făcut o serie de pui la întâmplare, pisica a fost împerechiată cu unul dintre puii ei, rezultând primul pui original din rasa German Rex.

O dată cu trecerea anilor, tot mai multe pisici din rasa German Rex au ieşit la suprafaţă. În 1960 două femele, Marigold şi Jet, au fost trimise cu un vapor în SUA. Odată cu ele a fost transportat şi un motan din aceaşi rasă, numit sugestiv Christofor Columb.

Până în 1979 Asociaţia Crescătorilor de Pisici nu recunoşteau ca fiind pisici din această rasă decât pe cele care rezultau în urma împerechierii dintre rasa Cornish şi German Rex. În timp ce rasa Cornish Rex devenea tot mai populară în SUA, felinele German Rex participau la show-uri de televiziune în ţara lor de origine.

Caracteristicile fizice ale pisicii din rasa German Rex

Felina German Rex este de talie medie, cu labe lungi şi subţiri şi faţa rotunda. Deşi din punct de vedere muscular, ea este mai grea decât pisica Cornish rex, felina German Rex are şi obraji bine definiţi, urechi mare şi ochii alerţi şi afectuoşi. Deasemenea, mustăţile prezintă o uşoară onduire iar nasul are o crăpătură mică.

Caracteristica remarcabilă a pisicii din rasa German Rex este reprezentată de blana scurtă, cârlionţată şi mătăsoasă. Deasemenea, părul de pe faţă are firul mai gros decât cel de pe corp, cea ce face pisica să pară mai blănoasă.

Personalitatea şi temperamentul felinei German Rex

Această pisică prietenoasă, plină de viaţă îţi va lumina ziua. Ea se înţelege bine cu toată lumea, inclusiv cu copii şi alte animale din locuinţă. Activă şi jucăuşă, pisica German Rex adoră să alerge după obiecte aruncate de stăpâni. Deasemenea, nivelul ei ridicat de inteligenţă permite stăpânilor să o dreseze să facă acrobaţii.

Deşi este o felină activă, această pisică poate fi şi extrem de răbdătorare şi loaială. Atunci când nu se joacă, îi place să fie mângâiată şi alintată.

Îngrijirea pisicii Germnan Rex

Având blana scurtă, pisica German Rex nu are nevoie de multă periere. În afară de examinarea regulate a ochilor, urechilor şi dinţilor, precum şi o periere săptămânală, felina nu mai are nevoie de altfel de îngrijire.

Întrucât felina are blana scurtă, care nu absoarbe suficient secreţia de uleiuri din corp, această este uşor grasă şi are nevoie de spălare frecventă.
Din aceeasi categorie:

Havana Brown

In ciuda numelui, pisica Havana Brown s-a născut în Anglia. Ea este şi prima rasă de pisici care este numită după culoarea blănii. ...citeste mai mult


Devon Rex

Ochii mari, nasul scurt, pomeţii proeminenţi, mustăţile cârlionţate şi urechile mari şi aplecate fac pisica Devon Rex să arate ca un spiriduş. Iată de ce! ...citeste mai mult


Chinchilla

Rudă cu felina Persană, pisica Chinchilla te va cuceri prin contrastul dintre ochii verzi și blana albă cu umbre gri! ...citeste mai mult