Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Ofer Nisip si Hrana pentru 3 Luni!!!! - Fetita Foarte Alergica Il Doneaza pe Tomita

detalii...

4 pisoi gata de adoptat

detalii...

Figaro, o dulceata de motanel

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Afecţiuni ale sistemului digestiv la pisici

Pisica ta poate suferi de afecțiuni ale sistemului digestiv. Iată care sunt aceste afecțiuni și cum pot fi ele tratate. ...citeste mai mult


Video


 

Puzzle-uri pentru hrănirea pisicii

Dacă pisica ta pare plictisită în timpul mesei, este timpul să treci la un puzzle feeder pentru a o provoca și pentru a transforma mâncatul într-o activitate mai distractivă.

Dacă pisoiul tău petrece mai mult timp mirosind disprețuitor mâncarea în loc să mănânce, poate e timpul să îi cumperi un puzzle feeder. Provocând pisica să muncească pentru a obține mâncare pare a fi o pedeapsă, însă, în realitate, este o recompensă grozavă pentru pisica ta, ea fiind entuziasmată să se joace și să găsească hrana.

Îmbogățirea mesei

Felinele au un instinct natural pentru vânarea hranei. Un puzzle feeder este o modalitate perfectă de a-i oferi pisicii tale o masă mult mai excitantă și mult mai stimulantă. Puzzle feeder-ul imită trilul vânării prin transformarea mâncatului într-o activitate provocatoare pentru pisica ta, care trebuie să muncească pentru obținerea hranei.

În afară de combaterea plictiselii, un puzzle feeder este un instrument perfect pentru pisicile care sunt supraponderale și care au tendința de a mânca mult și repede. Mâncarea iese din feeder pe măsură ce este descoperită, fiind însă în cantități mici. Asta înseamnă că felina va mânca mai puțin și mai încet, evitând problemele digestive.

Multe forme și mărimi

Există o varietate de puzzle feeder-uri disponibile pe piață, de la cele mai simple, la cele mai complexe. Cele mai simple sunt compuse din cilindri mici sau mingi mici care eliberează bucățele de mâncare când pisica  le învârte prin casă. Cele mai complexe presupun ca pisica ta să scoată mâncarea din tot felul de containere, folosind lăbuțele.

Există și jucării mai comlexe și mai mari, care oferă mâncare într-un mod stimulativ pentru mai multe pisici odată. Dacă felina ta preferă mâncarea udă, există conurile de cauciuc pentru hrănirea animalelor. Acestea sunt făcute pentru câini, dar pot fi folosite și pentru mâncarea udă a pisicilor.

Repetiția e mama învățăturii

Pisicile sunt animale inteligente, cu o memorie excelentă. Așa cum pisica pare să se plictisească de o jucărie după o perioadă, ea va face eforturile necesare pentru a-i veni de hac pe viitor, și a obține mâncarea din interior.

Dacă vrei ca distracția să fie și mai intensă, poți să-i pui la dispoziție o varietate de puzzle feeders. Dacă nu vrei să cheltuiești prea mulți bani pe aceste instrumente, poți să le creezi singur din lucruri pe care le ai acasă. Dacă pisica ta se plictisește de unul, poți oricând să creezi un altul.

Indiferent dacă vrei să oferi pisicii o activitate antrenantă, sau dacă vrei să rezolvi problema greutății felinei, un puzzle feeder este perfect pentru a face masa ei mai distractivă. Pisica se va bucura de mâncarea obținută ca recompensă.
Din aceeasi categorie:

Înțărcarea pisicilor. Când și cum sunt înțărcați pisicii

Înțărcarea pisicilor este un proces complex și de durată. Însă, pisica mamă știe exact ce are de făcut și pentru ca pisoii să crească mari și sănătoși. ...citeste mai mult


Ce beneficii au stăpânii de pisici

Pisicile nu sunt doar niște bibelouri ținute în casă. Ele sunt suflete care aduc numeroase beneficii celor care le iubesc. ...citeste mai mult


Întâlnirea dintre câine şi pisică

Am văzut cu toții că nici o pisică nu se mai teme de câine, cum se temeau pe vremuri. Dar dacă totuși exsită frica, cum îi împrietenim? ...citeste mai mult