Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

Cum prezinți noua ta pisică familiei

În cazul unei locuințe fără alte animale de companie

Dacă nu ai alte animale de companie în locuință, prezentarea noului tău pisoi familiei tale reprezintă un proces simplu. Pisica va deveni automat un membru al familiei, cu care vei petrece în mod foarte mult timp împrietenindu-vă și alintând-o.

Însă nu uita că locuința ta este un loc nou și ciudat pentru pisoiașul tău, și că în funcție de ceea ce a trăit în trecut va avea nevoie de un timp mai scurt sau mai lung pentru a explora și a se adapta. Pisoiașul tău poate să provină dintr-o altă familie, unde a avut parte de alintare și mângâiere. Însă mulți pisoiași își petrec primele săptămâni într-un adăpost pentru pisici sau într-un mediu alături de multe alte pisici de diferite vârste. În această ultimă situație, pisioiașul tău va avea nevoie de multă dragoste și răbdare, dar și liniște și intimitate atunci când o cere. Prin oferirea a tot ceea ce are nevoie îi ușurezi adaptarea la noul mediu al noului tău pisoiaș.

O metodă excelentă prin care să începi crearea unei legături cu pisica ta este prin practicarea tehnicilor de îmblânzire pentru pisici. Aceste tehnici nu doar că ușurează crearea unei legături între tine și noul tău pisoiaș dar îl și ajută să se obișnuiască să fie ținut în brațe și mângâiat. Este necesar ca pisoiașul tău să fie obișnuit cu atingerea întrucât toate procesele de îngrijire a lui presupun ținerea în brațe și mângâierea.

Ce trebuie să faci este să pregătești o zonă mai izolată în care să pui un pat, mâncare și cutia cu nisip pentru noul tău pisoiaș. Nu este nevoie să fie o cameră întreagă, ci este suficient un colț al unei camere unde nu este nevoie să ajungeți prea des. După pregătirea locului nu îți rămâne decât să îi oferi noului tău pisoiaș intimitate când are nevoie și alintare când cere. Cu toate acestea rezolvate, noul tău pisoiaș se va simți ca acasă în cel mai scurt timp.

În cazul unei locuințe cu alte animale de companie

În cazul în care ai o altă pisică sau un cățel în familie, te confrunți cu o altă situație. În primul rând este important să țineți noul membru al familiei în carantină până este examinat de un medic veterinar pentru a preveni răspândirea unor boli sau paraziți. Pisicile abandonate au de cele mai multe ori acarieni în urechi și pot fi purtătoare sau infectate cu virusurile FIV sau FVL (vezi articolul despre prima vizita la veterinar). Pisicile adoptate din adăposturi suferă de cele mai multe ori de infecții ale căilor respiratorii. Chiar și pisicile de rasă pot suferi de această infecție.

Din aceste motive este important să ții noul membru al familiei într-o cameră separată pentru câteva zile. Deasemenea este important să te asiguri că noul pisoiaș are propriul lui pat, propriile vase pentru apă și mâncare și propria cutie cu nisip.

După ce obții aprobarea de la medicul veterinary că pisica ta este sănătoasă, poți să lași ușa de la camera pisicii întredeschisă, pentru a le oferi celorlalte animăluțe șansa să o miroase și să o observe.

O tehnică foarte folosită pentru împrietenirea animăluțelor presupune ștergerea noii pisici cu un prosop care va prinde mirosul ei și lăsarea acelui prosop în zona în care doarme pisica sau cățelul deja membri ai familiei. Astfel ei se vor obișnui cu noul miros. Fă același lucru și cu pisica sau cățelul din familie. După câteva zile de când ai aplicat tehnica cu prosopul poți să pui noul pisoi în cutia pentru transport și să o aduci în camera cu celalalt animăluț pentru a-i oferi șansa să o analizeze. Este normal să existe un comportament puțin violent din partea amândurora la început.

Pentru a avea succes, încearcă să nu grăbești lucrurile dar să oferi cât mai multe ocazii în care pisica mai în vârstă și cu noul pisoiaș să interacționeze în activități plăcute pentru amândoi. Jocurile sunt ocaziile perfecte pentru astfel de interacțiuni.

Astfel într-o săptămână sau cel mult două săptămâni ambele animăluțe ar trebui să se obișnuiască și să se înțeleagă perfect unul cu celălalt. Cheia succesului este să nu grăbești lucrurile și să oferi ambelor animăluțe multă atenție individuală în timpul procesului. În foarte scurt timp familia ta va fi mai aglomerată cu un pisoiaș.




Din aceeasi categorie:

Primul an al pisoiului tău

Vrei să știi cum se dezvoltă pisoiul tău în primul lui an de viață? Citește aici despre fiecare schimbare determinată de evoluția pisoiului în această perioadă. ...citeste mai mult


Hrana potrivită pentru pisoi

Pisoii au nevoie de mancare specială pentru o dezvoltare sănătoasă. Află aici ce să eviti in alegerea hranei și dietei pisoiului tau. ...citeste mai mult


Primele 6 săptămâni ale pisoilui

Pisoii au o dezvoltare specială în primele săptămâni de viață. Află cum evolueaza pisoiul tau în fiecere din primele lui săptămâni de viață. ...citeste mai mult