Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

Cum dresez pisica să folosească wc-ul

Beneficiile dresării pisicii să folosească wc-ul în locul litierei sunt mai mult decât evidente, iar procesul dresării nu este unul așa de greu cum ai putea crede. Tot ce ai nevoie este  puțin timp și răbdare, precum și uneltele potrivite. În perioada dresării vei „modela” comportamentul pisicii astfel încât, încet încet să folosească toaleta în locul litierei.

Principalul element de care ai nevoie este reprezentat de un kit special creat pentru dresarea pisicii să folosească toaleta. Acest kit este constituit dintr-un suport de plastic care vine amplasat pe vasul toaletei și care este mai apoi acoperit cu nisipul pe care il folosesti pentru litieră. Odată ce pisica se obișnuiește cu folosirea acestei noi litiere, este îndepărtat un mic cerc din acest suport de plastic, rămânând o gaura mică în centru. Pe măsură ce pisica se obișnuiește cu toaleta, este îndepărtat un alt cerc, până când ajungi să elimini întreg suportul, iar pisica folosește wc-ul în locul litierei.

De ce ai nevoie să dresezi pisica să folosească toaleta?

  • Kitul pentru dresarea pisicii să folosească toaleta
  • Nisip pentru litieră care poate fi aruncat în toaletă fără să o înfunde sau să se depună.
  • Gustările preferate ale pisicii tale.

Trecerea de la litieră la toaletă

  • Dacă litiera pisicii tale nu este déjà în baie, aceasta trebuie mutată în baie, lângă toaletă. Mutarea litierei trebuie făcută gradual, pentru ca ea să nu perceapă schimbarea bruscă.
  • Odată ce litiera este în baie, trebuie să începi să o înalti, treptat, astfel încât să ajungă la nivelul toaletei. Poți face asta prin amplasarea de reviste, carti, cutii sub ea. Ridicarea nivelului litierei trebuie făcută treptat astfel încât pisica să nu sesizeze diferența. Pisicile sunt foarte sensibile la schimbări, iar o schimbare bruscă în mediul ei va determina un comportament neadecvat din partea ei.

Dresarea pisicii să folosească wc-ul

  • Asează suportul de plastic din kit pe toaletă și umple-l cu nisipul ales. În același timp, scoate vechea litieră din baie, astfel încât să nu rămână decât toaleta. Lasă suportul pe vas câteva zile.
  • Odată ce pisica s-a obișnuit cu folosirea noii litiere, îndepărtează inelul din centru suportului astfel încât să rămână o mică gaura în litieră. Lasă suportul în forma asta câteva zile pentru ca felina să se adapteze. Dacă observi că pisica s-a obișnuit, îndepărtează și următorul cerc. Sfatul este să îndepărtezi câte un cerc pe săptămână, astfel încât felina să nu treacă prin schimbări majore.
  • Dacă pe parcursul dresajului observi o reținere din partea pisicii, adaugă cercurile înapoi și las-o mai mult timp cu ele pentru a se obișnui. Deasemenea, poti îndepărta bucăți mai mici din suport, treptat, cât de rar este nevoie astfel încât pisica să se adapteze.
  • Odată ce ai reușit să îndepărtezi toate inelele, mai lasă rama suportului câteva zile, și apoi îndepărtează-l total.
  • Dacă ai reușit să îndepărtezi și suportul kitului, felicitări! Dresarea pisicii să folosească toaleta s-a finalizat cu succes.Din aceeasi categorie:

Cum dresez pisica să răspundă la nume

Este foarte simplu să dresezi pisica să răspundă sau să vină când o strigi. Iată cum! ...citeste mai mult


Cum dresezi pisica să nu mai zgârie mobila

Află cum să dresezi pisica să folosească doar locurile special amenajate pentru ascuțirea unghiilor. ...citeste mai mult


Cum dresezi pisica să nu mai muște

Pisica ta musca sau zgârie când vă jucați? Află cum să o dresezi să se joace doar cu pernuțele și fără să muște. ...citeste mai mult