Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Alimente dăunătoare pisicii

Anumite alimente pe care noi le consumăm sunt dăunătoare sau chiar nocitve pentru pisici din cauza ingredientelor pe care le conţin şi care nu sunt tolerate de pisică, din cauza modului de preparare sau depozitare. Deşi pisica este mereu curioasă şi vrea să guste şi să miroase tot ce mâncăm sau bem noi, ai grijă, deoarece unele alimente îi pot dăuna, și deci sunt interzise pentru ea.

Alimentele grase sunt preferatele pisicilor. Este vorba despre resturile de la masă sau din coşul de gunoi. Trebuie să ştii, însă, că acestea pot provoca pancreatita. Aceasta se manifestă prin vărsături, uneori diaree şi dureri abdominale (pisica stă cocoşată).

Produsele lactate nu sunt dăunătoarea, dar pot crea probleme din cauza conţinutului crescut de grăsimi şi a lipsei, în metabolismul pisicii, a enzimelor care digeră lactoza. Pot fi tolerate cantităţi mici de iaurt sau brânză, însă cel mai bine este să eviţi aceste produse. Atenţie! Nu este vorba de lapte, ci despre produsele din lapte.

Ciocolata conţine o substanţă care creşte secreţia acidă din stomac şi poate provoca ulcer, creşte frecvenţa respiratorie şi provoacă contracţii musculare involuntare, hiperactivitate, putând duce la crize asemănătoare epilepsiei. Conţinutul crescut de grăsimi din ciocolată poate induce vărsături, chiar diaree.

Cafeaua (măcinată sau boabe) induce aceleaşi simptome ca şi ciocolata şi poate avea consecinţe mai grave decât aceasta.

Merele, caisele, cireşele, piersicile şi prunele. Toxice sunt seminţele şi frunzele acestor fructe deoarece conţin o substanţă de tip cianură. Semne intoxicaţiei sunt neliniştea, pupile dilatate, respiraţie dificilă.

Strugurii şi stafidele. Nu sunt cunoscute cantităţile necesare pentru a deveni periculoase şi nici motivele apariţiei insuficienţei renale ca urmare a ingerării acestor fructe.

Avocado. Frunzele, fructul, coaja şi semintele de avocado sunt toxice. Simptomele intoxicaţiei sunt respiraţia dificilă, acumulări anormale de fluide în cavitatea toracică, abdominală.

Ceapa şi usturoiul. Pisicia nu are enzima necesară digerării cepei şi de aceea poate suferi de vărsături, diaree sau tulburări gastrointestinale grave dacă a mâncat ceapă. Totodată, cantităţile mari şi frecvente de ceapă mâncate de pisică pot duce la fragilizarea globulelor roşii din sângele pisicii. Simptomele pot aparea imediat sau câteva zile mai târziu după ingestia cepei. În privinşa usturoiului, este nevoie de o cantitate mare ingerată pentru a fi dăunătoare.

Praful de copt şi bicarbonatul de sodiu sunt agenţi de fermentaţie. Înghiţirea unei mari cantităţi de bicarbonat de sodiu sau praf de copt poate duce la insuficienţă cardiacă sau spasme musculare.

Drojdia de panificaţie este tot un agent de fermentaţie. Aluatul mâncat de pisica va creşte în stomac, lărgindu-l forţat. Mai mult, compusul alcoolic eliminat poate duce la intoxicaţie.

Nucşoara. Semnele intoxicaţiei includ tremurături, convulsii.

Mâncarea stricată sau mucegăită, accesibilă mai ales în coşurile de gunoi.

Băuturile alcoolice conţin etalon care, pentru pisici, chiar şi în cantităţi mici poate fi toxic.

Deși tentația de a hrăni pisica cu resturi din mâncarea pe care o serviți zilnic acasă este foarte mare, este mai bine să eviți această practică. Hrana pentru pisici îi oferă acesteia toate proteinele de care are nevoie pentru dezvoltare, în timp ce hrana de la masa ta îi poate dăuna grav.
Din aceeasi categorie:

Feng Shui pentru pisici

Indiferent de credințele noastre conceptul de Feng Shui este tot mai prezent în jurul nostru. Însă ce presupune Feng Shui-ul pentru pisici? ...citeste mai mult


Sunt pisicile albe surde?

Stiați că 80% dintre pisicile cu blana albă și ochii albaștri sunt surde? Iată care este cauza acestui fenomen. ...citeste mai mult


9 mituri despre pisici – demascate

Suntem înconjurați de mituri și superstiții despre pisici. Dar câte sunt adevărate și câte sunt doar invenții? ...citeste mai mult