Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Video


 

10 Sfaturi pentru călătoria pisicii cu mașina

Unii stăpâni de pisici preferă să ia prietenul necuvântător cu ei atunci când pleacă într-o mică excursie, sau chiar în concediu, în loc să îl lase acasă în grija prietenilor sau să îl ducă la un hotel pentru animale. Însă ce nu știu acești stăpâni este că pentru o pisică transportul cu mașina poate fi extrem de stresant.

Călătoria cu pisica presupune mai mult decât a urca felina pe bancheta din spate și a pleca la drum, mai ales dacă drumul este unul lung și de durată. Însă dacă insiști să pleci la drum cu pisica în mașină, citește următoarele sfaturi pentru a te asigură că vei călători în siguranță.

  • Ține pisica într-o cutie specială pentru transport. Cutia de transport asigură nu doar siguranța pisicii tale dar și faptul că ea are acces la aer și poate respira ușor. Există numeroase modele și mărimi de cutii de transport pentru pisici. Indiferent pe care o alegi, asigură-te că este suficient de mare pentru ca pisica ta să poată sta, să se poată îndinde, să se poată întoarce. Deasemenea, este indicat să lași pisica să se învețe cu cutia de transport înainte de excursia propriu-zisă.
  • Pregătește pisica pentru un drum lung. Pentru a te asigura că pisica ta este pregătită să facă față unui drum lung cu mașina, este indicat să începi să o plimbi câte puțin în fiecare zi. Pe măsură ce felina se obișnuiește mijlocul de transport, crește gradual timpul și distanța parcursă. Nu uita să fixezi cutia cu centura de siguranță, astfel încât să nu se răstoarne în cazul unei frâne sau a unui viraj brusc.
  • Hrănește pisica cu mult timp înainte de a pleca la drum. Dacă plănuiești un drum lung, este indicat să hrănești pisica cu cel puțin 4 ore înainte de plecare. Oferă-i o hrană ușoară, pentru a evita o indigestie. Nu hrăni pisica în timp ce mașina este în mișcare, dacă nu vrei ca ea să vomite prin automobil. Este indicată hrana uscată, în cantități mici, doar după ce ai oprit mașina.
  • Nu lăsa pisica în mașină, în parcare. Cu toții știm că într-o zi de vară o mașină devine un adevărat cuptor, chiar dacă geamurile sunt lăsate puțin deschise. Căldura din mașina încinsă îi poate fi fatală pisicii tale. Pe de altă parte, dacă excursia este iarna, temperatura din mașină poate scădea sub 0˚ C, cauzând înghețul felinei.
  • Nu uita de chitul pentru călătorii pentru pisica ta. Atunci când pleci la drum cu o felină pe bancheta din spate, din bagajul tău nu trebuie să lipsească: hrana și vasul în care mănâncă pisica, o lesă, unelte pentru îngrijire, medicamente și o trusă de prim ajutor pentru animale, câteva jucării preferate și o pătură pe care obișnuiește să stea acasă, pentru a crea un mediu familiar.
  • Pune-i o zgardă personalizată. Cu siguranță vei lăsa pisica să facă câțiva pași prin jurul mașinii, sau în unitatea în care vei fi cazat în timpul excursiei. Este indicat să te asiguri că pisica are o zgardă personalizată, pe care să fie inscripționate câteva date de identificare. Astfel, în cazul în care pisica se rătăcește și este găsită de alți turiști, șansele să o recuperezi sunt mult mai mari.
  • Nu lăsa pisica să scoată capul pe geam în timpul mersului. Deși scosul capului pe geam în timpul călătoriei cu mașina este o activitate specifică câinilor, și pisicile sunt curioase să testeze acest tip de distracție. Ce nu știu stăpânii însă este că scosul capului pe geam se poate solda cu rănirea felinei din cauza obiectelor pe care le mai aruncă alți șoferi din mașină, sau din cauza petricelelor care sar de la roțile mașinilor.  
  • Vaccinează pisica înainte de călătorie. Dacă plănuiești să scoți felina din țară, este indicat să te asiguri că are vaccinul antirabic făcut înainte să pornești la drum. De cele mai multe ori nu este necesar, însă n-ai de unde să știi ce se poate întâmpla cu pisica ta într-o țară străină și este mai bine să fii sigur că sănătatea ei nu este compromisă.
  • Oferă-i doar apă îmbuteliată. Nu este vorba că pisica ta este fițoasă, însă dacă o lași să bea apă dintr-o baltă, sau dintr-un râu riști ca ea să aibă probleme cu sistemul digestiv care au ca rezultat diaree sau vomă. Cred că am dreptate când spun că nici una dintre aceste afecțiuni ale sistemului digestiv nu este  binevenită într-o excursie.
  • Pregătește mașina pentru pisică. Dacă obișnuiești să transporți des pisica cu mașina, poate ar fi o idee bună să dotezi mașina cu preșuri cauciucate și cu huse rezistente la apă pentru a te asigura că felina nu îți deteriorează mașina.



Din aceeasi categorie:

Cum elimin mirosul de urină de pisică

Nimeni nu vrea să vadă oaspeții strâmbând din nas când intră în locuința lor, din cauza mirosului emanat de litiera pisicii. Elimină-l așa!. ...citeste mai mult


10 Sfaturi pentru îngrijirea labelor pisicii tale

Îngrijește labele pisicii tale pentru ca ea să-și poată desfășura activitatea de cercetare în siguranță. ...citeste mai mult


5 Sfaturi pentru a elimina mirosul de la litieră

Nimeni nu vrea să vadă oaspeții strâmbând din nas atunci când intră în locuința lor, din cauza mirosului emanat de litiera pisicii. ...citeste mai mult